Een beetje geschiedenis
Hoe het allemaal tot stand kwam

Alles begon in 2009. Toen ontstond het eerste idee voor een Moordweekend, dat later omgedoopt zou worden naar 'Mystery Weekend' en nu doorgaat onder de naam "Killingfields - Murder & Mystery Weekend".

In 2010 vond meteen een eerste editie plaats: het concept was toen nog verre van af. Het werd een spel waar heel gemakkelijk gemoord kon worden en zonder duidelijke winnaar. Maar alles waar we niet tevreden over waren, werd bijgestuurd naar de volgende editie toe.

In 2011 was er een tweede editie: moorden was nu al moeilijker, maar toch stond zeker nog niet alles op punt.

En omdat er steeds opnieuw vraag bleef zijn, werden er sindsdien jaarlijks moordweekends georganiseerd. Soms zelfs 2 per jaar. En steeds zat de groep vol, een fijne constatatie. Velen deden zelfs meer dan 1 editie mee. Het record staat voorlopig op 5. 

De ene keer ging het weekend door nabij Malmédy, de andere keer in een luxueus kasteel in Aarschot.

Maar het was wachten tot 2014 voor er een fundamentele verandering werd ingevoerd: sinds dat jaar werd de volledige finaledag omgegooid en werd de winnaar niet langer diegene die de moordenaar het best kon identificeren. Het werd spannender. De finaledag kreeg een complete make-over en werd een heuse strijd tussen doden en levenden. Vanaf toen kwam het Moordweekend (dat ondertussen tot "Killingfields - Murder & Mystery Weekend" omgedoopt werd) pas volledig tot zijn recht. Dat was ook het moment om met nieuwe ideeën te beginnen.

En zo ontstond in januari 2019 kAME oVER. Onder die vlag worden sindsdien tal van spelweekends en andere activiteiten aangeboden. Een jonge startup in volle ontwikkeling.